Снимки и видео: Novini.bgМая Манолова представи програмата си за управление на

...
Снимки и видео: Novini.bgМая Манолова представи програмата си за управление на
Коментари Харесай

Мая Манолова представи програмата си за управление на София в 23 мерки до 2023 г.

Снимки и видео: Novini.bg

Мая Манолова представи програмата си за ръководство на София в 23 ограничения до 2023 година, съобщи кореспондент на Novini.bg.

" Калоян и Мария ме потърсиха преди година – тя е със 100 % степен на увреждане, той водач. С години са се опитвали да преустроят жилището си, с цел да може тя да се придвижва с инвалидна количка. Искаха всичко да е законно, а от общината ми обявиха, че си има процедура, а аз не съм отговаряла за това. Заради тази, и още десетки сходни истории, разбрах, че хората чакат от мен да давам отговор. Искам да вземам решение хорските проблеми. За това и взех решението си за кандидатиране ", съобщи в словото си кандидат-кметът за София.

“След месец столичани ще би трябвало да вземат решение – от кой и по какъв начин желаят да бъдат ръководени ”, безапелационна бе Манолова.

" Нека превърнем София в една съвременна столица. Град с вероятност за развиване. Искам столицата да бъде ръководена от жителите, а по този начин не тичам от отговорност ", допълни Мая Манолова.

 



" София - светла, интелигентна и честна “, „ София - чиста, уютна и зелена “, „ София - комфортна и подредена “, " София - с грижа за жителите “, „ София - привлекателна и заможна “, са главните 5 стълба в програмата на кандидат-кметът на София.

Програмата за ръководство на София на Манова включва:

1. Дигитална община – " услугите с клик, вместо в плик " - " До края на мандата ще цифровизираме 90 % от услугите на Следствен отдел към окръжна прокуратура ", съобщи Манолова.

2. Електронни референдуми и публични поръчки на блокчейн платформа - " Мощно антикорупционно средство ", счита още тя.

3. Гражданите и медиите на съвещания на Столичния общински съвет и районни приемни на кметове

4. Неувеличение на локални налози

5. Референдум за ориста на инсталацията за горене на боклуци. Мая Манолова заяви, че тя ще дава отговор за този референдум.

6. Пълна проверка на " Топлофикация " и всички общински сдружения. Според Манолова " Топлофикация " има пренебрежително отношение към жителите, а сдружението ограбва жителите на София.

7. Прозрачни публични поръчки - " Всеки жител ще има достъп до договорите и имената ", съобщи кандидат-кметът за София.

8. Довършване на Околовръстен път и започване на създаване на вътрешни кръгове за разтоварване на трафика

9. Без привилегии за паркиране на висши общински чиновници и техни другари

10. 4-годишна стратегия за създаване и ремонт на тротоарите: " Ще спрем практиката ремонт на ремонта ", безапелационна бе Манолова.



11. Изграждане 5 буферни паркинга в центъра и кварталите, създаване на 11 нови парка

12. Ясла и градина за всяко дете. Манолова съобщи, че стотици деца са израснали, до момента в който чакат места за ясли и детски градини.

13. " Да поемем въздух " – съответни ограничения за чистотата на въздуха - " 39 души умират дневно от заболявания и замърсяване на въздуха. Днес столицата диша мъчно, поради колите, калта и камионите. В дните с огромно замърсяване ще въведем ограничавания за най-замърсяващите коли. Ще въведем и бял билет - безвъзмезден за пътешестване в градския превоз ", безапелационна бе Манолова.

" Ще мием улиците минимум 12 пъти на година. Ще мерим въздуха в най-критичните точки, а не в парковете ", сподели още тя.

14. Мая Манолова обеща и да възвърне лифтовете за Витоша, " с цел да може планината още веднъж да бъде обичано място за столичани ".

15. Ще възстановим и къпалнята „ Мария Луиза “ в Борисовата градина, добави кандидат-кметът за София

16. Справедливо обезщетяване на притежателите на терени

17. Три продължения на метрото - една от тях ще бъде от метростанция " Люлин " до Околовръстен път, разкри кандидат-кметът за София.

18. Стимули за раждаемост – “за едно, две и три деца ”

19. Ще осветим парковете и ще довършим видеонаблюдението във всеки един от тях, разяснява Манолова

20. Общински посоки за доктор експерт и проучвания в общински здравни заведения за уязвимите групи

 

5

21. Ще създадем мобилно приложение за историческите забележителности, добави кандидат-кметът за София

22. Подпомагане на бизнесмените

23. Ремонт на спортни площадки и създаване на спортни комплекси

“За всички тези ограничения аз ще давам отговор. Няма да се укривам зад ползите на партийни централи, ще нося отговорност персонално. Така ще променим досегашния модел на ръководство на столицата. Няма да има кмет в сянка, а жителите ще вземат участие във всичко. Ще си върнем похитения град ”, завърши Мая Манолова.



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР